Webbaserat fastighetssystem
Fritt, enkelt, säkert
 Start > Referenser

Referenser


Kolla in några av de som använder REAL

Anmälan nyhetsbrev

Vill du veta mer?
Vill du hänga med i utvecklingen?
Prenumerera på REAL:s nyhetsbrev. 

Anmälan

 

Fastighets AB Radiomasten

Fastighets AB Radiomasten

I REAL sedan 1998

vd: Joakim Bierfeldt

Förvaltar egna fastigheter

9 anställda, varav 3 på kontoret

Hyresrätter, lokaler och p-platser

450 lägenheter och ungefär 5 000 kvm lokaler, det mesta butiker

www.radiomasten .se

 
Fastighets AB Radiomasten i Motala

Det hela startade på JBB Redovisning i Tullinge utanför Stockholm. En redovisningsbyrå som Joakim drev, men som senare blev uppköpt av Öhrlings, numera PwC.

Byrån hade en bostadsrättsförening där REAL användes som fastighetssystem. När försäljningen till Öhrlings skedde hade Joakim köpt fastigheter i Motala med sammanlagt 26 lägenheter. I och med att de nya ägarna inte hade intresse av BRF-förvaltning köpte Joakim loss REAL-licensen till sitt fastighetsbolag och på den vägen är det. 

- Anledningen att det blev Motala var att min hustru längtade hem, berättar Joakim. Efter försäljningen av redovisningsbyrån hade jag några andra jobb innan jag på riktigt satsade på fastigheter i Motala. Det är nu vår uttalade policy att vi ska äga och förvalta fastigheter i Motala kommun.

- Motala lider som många andra kommuner av bostadsbrist så omsättningen på in- och utflytt är relativt låg, säger Joakim. Inflyttningen i kommunen har på senare tid slagit rekord. Många vill bo vid vatten och här finns de möjligheterna.  Motala är en pendlarstad. Vi har 5 000 utpendlare och 2 000 inpendlare varje dag. 

Nu ligger utmaningen på att höja bostadsstandarden några snäpp och samtidigt få ekonomi i det hela. Vi märker att fler och fler är villiga att betala lite mer för en lite högre standard, speciellt de som kommer ifrån egna villor.

Fastighets AB Radiomasten finns i trevliga och ljusa lokaler i markplan. 

bobutik- Ja, vi är en av få privata fastighetsägare i Motala med egen bobutik, säger Joakim stolt. Här har vi öppet några timmar per dag och kan ta emot hyresgäster och andra i en trivsam miljö.

Joakim Bierfeldt är en av de REAL-användare som då och då hör av sig med synpunkter på utveckling. Senast en idé om planerat underhåll som REAL nu tittar på. 

- Annars trivs vi utmärkt i REAL. REAL är vårt viktigaste IT-stöd, säger Joakim. 

- Idag använder vi också de nya mobila möjligheterna för felanmälan och arbetsorder, säger Joakim. Samtliga fastighetsskötare och hantverkare är försedda med varsin Iphone. Där tar de emot sina order, verkställer och återrapporterar. Felanmälningarna kommer mestadels in via telefon och webb. Hanteras sedan snabbt av en av våra medarbetare som ser till att ärenden kopplas till rätt utförare. Vi har också några externa leverantörer som får sina uppdrag via mejl.

Joakim och Radiomasten har också valt att bygga en egen tjänst med egen layout för presentation av lediga lägenheter och som finns på företagets hemsida.  Data till tjänsten kommer dock från REAL via filöverföring. En möjlighet som finns för alla som vill sätta en egen profil på denna eller på andra tjänster. Alternativet är REALs egen lösning.

Radiomasten använder även tjänsten EAS, det vill säga, de printmöjligheter som REAL erbjuder.  Därtill koppling mot ekonomisystemet Fortnox. Någon som Joakim är mycket nöjd med. 

Sammanfattningsvis är Radiomasten en av de kunder som kan räknas till de mer aktiva. Aktiva i den bemärkelsen att de gärna är med och påverkar utvecklingen. Något som alla kan dra nytta av.  Flera förslag ligger redan på REALs bord. Utveckling av redovisning, utveckling av utdata, planmässigt underhåll med mera. Helt och hållet enligt filosofin att det är tillsammans vi gör systemet bättre.  Till glädje för alla REAL-kunder.Referenser


Kolla in några av de som använder REAL

Anmälan nyhetsbrev

Vill du veta mer?
Vill du hänga med i utvecklingen?
Prenumerera på REAL:s nyhetsbrev. 

Anmälan